Învață să faci hummus!
Ai mâncat vreodată hummus? Dacă nu, îți recomandăm să încerci. Este foarte gustos, sănătos și conține o cantitate foarte mare de proteine, fiind o alternativă perfectă pentru carne.
Ingrediente:
- 500 gr. boabe de năut fiert (de preferat din cutie, deoarece fierberea durează foarte mult)
- 2 lingurițe tahân
- 2 căței usturoi (sau după gust)
- 3 linguri suc de lămâie, proaspăt
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură sare (sau după gust)
- pătrunjel (după gust)
- boia iute (după gust)
Mod de preparare:
1. Se pun toate ingredientele într-un vas (cu excepția pătrunjelului și a câtorva boabe de năut), se adaugă puțină apă și se pasează până când se obține un piure. Se poate folosi blenderul, robotul de bucătărie, telul de cartofi, etc.
2. Înainte de servire (când este în farfurie), hummusul se stropește cu puțin ulei de măsline, se așază boabele de năut rămase și se presară pătrunjel și puțină boia iute, după gust. Se recomandă servirea alături de o lipie caldă și măsline.
*Tahânul (tahini) se găsește în comerț sau se poate prepara astfel: 50 gr. semințe de susan se pun într-o tigaie încălzită și se lasă până când devin lucioase, amestecându-se cu o lingură de lemn pentru a nu se rumeni. După aceea se pun semințele în blender împreună cu 2 lingurițe de ulei și se amestecă până când obțin consistența unei paste fine. 1 linguriță din această pastă se folosește pentru 500 gr. boabe de năut fiert, restul se pune într-un borcan închis ermetic, la frigider.