3 lucruri necesare pentru a scăpa de grăsimea abdominală
Una dintre cele mai frecvente probleme din ziua de azi o reprezintă grăsimea din jurul stomacului. Grăsimea „burții” este de fapt cel mai periculos tip de grăsime – pe lângă estetică, în linii mari aceasta fiind și un indicator al diferitelor boli.
Este nevoie de mai mult decât abdomene! Grăsimea începe să se acumuleze atunci când nivelurile noastre de cortizol sunt crescute. Stresul este unul dintre principalii vinovați pentru nivelul ridicat de cortizol. Atunci când se întâmplă acest lucru, cortizolul distruge masa musculară (tipul de țesut care arde caloriile mai eficient) și, de asemenea, ajută la depozitarea de grăsime în regiunea abdominală. Studiile arată că stresul cauzat de dietă poate crește și mai mult nivelul de cortizol, ceea ce nu va face nicio schimbare în regiunea abdominală chiar și cu restricțiile de calorii. Deci, cum vei reuși să scapi de colăceii inestetici?
Respectă aceste 3 lucruri și vei avea un abdomen plat și ferm cum ți-ai dorit dintotdeauna!
1. Odihnește-te!
Dacă dorești să lucrezi noaptea târziu, mai gândește-te o dată. Când bioritmurile sunt dezactivate, poți sfârși prin a mânca mai mult. Pierderea somnului poate modifica, de asemenea, producția de hormoni, care afectează nivelurile de cortizol, care determină sensibilitatea la insulină, motive principale pentru ca acea grăsime nedorită de pe burtă să rămână pentru totdeauna! Noțiunea de bază de aproximativ 7 ore de somn pe noapte este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru corpul tău.
2. Exploziile scurte de exerciții
1000 abdomene pe zi pot să îți întărească mușchii abdominali, dar stratul de grăsime nu se va modifica prea mult și astfel nu vei obține rezultatele pe care le doresti cu adevărat. În loc de toate aceste abdomene, fă exerciții care angajează mai multe grupuri musculare și lucrează sistemul cardiovascular, în intervale scurte de timp.
3. Zahărul este dușmanul tău
Combaterea grăsimii de pe burtă o reprezintă în proporție de 80% o dietă sănătoasă. Reducerea de calorii prin consumul de proteine, legume, cereale integrale și înlocuirea gustărilor pline de zahăr cu cele bune. De exemplu, dacă ai poftă de zahăr, adaugă puțină scorțișoară în cafeaua de dimineață sau în fulgii de ovăz, condimentul demonstrându-și abilitățile în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, încetinește rata la care alimentele ies din stomac, lucru care te va ajuta să te simți mai plin/ă o perioadă îndelungată.