Apasă pe grupa musculară pentru a vedea exercițiile
Bicepsul brahial este poziţionat pe partea anterioară a braţului, are două capete superioare şi unul inferior. Rolurile bicepsului sunt: flexia antebraţului pe braţ şi mişcarea de supinaţie (rotirea antebraţului). Sub biceps este poziţionat brahialul anterior, cu rol de flexor al antebraţului pe braţ.
Tricepsul brahial este poziţionat pe partea posterioară a braţului, are trei capete superioare şi unul inferior. Rolul său este de a face extensia antebraţului pe braţ. Tricepsul este muşchiul care dă volum braţului, fiind mai mare decât antagonistul său, bicepsul.
Antebraţele sunt alcătuite din 20 de muşchi, muşchii flexori, pe partea anterioară a antebraţului şi muşchii extensori pe partea posterioară. Rolul acestora este de a face flexia, respectiv, extensia degetelor.
Muşchii braţelor sunt cei mai expuşi privirilor, ieşind în evidenţă primii şi din această cauză majoritatea celor care merg pentru prima dată într-o sală de forţă încep prin a lucra muşchii braţelor, cu precădere bicepşii (mulţi nici nu ştiu că există şi tricepşii).
De câte ori ai auzit expresiile “Cât ai în braţ?” sau “Încordează un pic bicepsul!”? Astfel, când cineva vrea să arate cât este de puternic, îşi încordează musculatura braţelor. Pentru a-ţi antrena braţele corect şi pentru a avea rezultatele dorite trebuie să îţi cunoşti atât muşchii cât şi rolurile acestora.