Încrucișați brațele pentru un piept mai bun
Cablurile încrucișate le găsim, în general, în sălile mai mari, bine echipate. Aparatul în sine ocupă mult spațiu, de aceea nu îl întâlnim în sălile private, mai mici.
Fluturările la cabluri încrucișate reprezintă, de obicei, ultimul exercițiu din antrenamentul pieptului, precedând exerciții grele, de bază, precum împinsul orizontal din culcat sau înclinat.
Avantajul principal al încrucișărilor la cablu este că nu avem nevoie de bancă. Scapula, osul care leagă humerusul de claviculă, se poate mișca mai natural, nu mai este țintuit ca la împinsul din culcat. Astfel, mușchii implicați se mișcă într-o manieră mai sincronizată. Libertatea mai mare dată scapulei îi permite să se miște înspre spate și ambele scapule să se apropie. Asta reduce stresul asupra articulației umărului, dar numai dacă nu forțezi printr-o cursă mai lungă a mișcării, mai ales în poziția de întindere maximă.
Alt avantaj al acestui exercițiu îl reprezintă abilitatea de a-ți putea așeza corpul în poziții și unghiuri diferite. Asta îți va permite să găsești o poziție mai confortabilă pentru umeri, precum și stimularea diferitelor porțiuni ale pieptului. Cablurile pot fi atașate la scripeții de jos sau la diferite înălțimi dacă aparatul permite culisarea scripeților.
Mulți fac acest exercitiu crezând că vor obține striații pe pectorali. Din nou, acest lucru este un mit, lucrul la o grupă musculară nu va duce la topirea grăsimii de pe acea zonă. Utilizați o greutate pe care o puteți controla și valorificați avantajele folosirii diferitelor unghiuri.