Efectele nocive ale alimentației nesănătoase
Alimentele nesănătoase sunt pretutindeni. Din păcate, tot mai multă lume alege să le consume, necunoscând riscurile la care se supun pe termen scurt și lung.
Alimentele dăunătoare:
- Accelerează procesul de îmbătrânire a organismului;
- Conduc la creșterea în greutate;
- Cauzează probleme digestive, inclusiv balonare, gaze și crampe abdominale;
- Îți dau o stare de somnolență și letargie;
- Îți afectează capacitatea de concentrare;
- Îți provoacă modificări bruște de dispoziție;
- Afectează negativ fertilitatea și libidoul;
- Vor declanșa atacuri insesizabile, care vor duce la slăbirea articulațiilor și la blocarea arterelor, crescând riscul afecțiunilor cardiovasculare și al artritei;
- Vor duce la îngustarea și rigidizarea arterelor — favorizând apariția cheagurilor de sânge (trombi);
- Favorizează producerea de substanțe toxice în organism, a căror acumulare pe parcursul a mai mulți ani poate duce la apariția cancerului;
- Slăbesc imunitatea organismului;
- Vor determina dureri de cap și crize de astm;
- Vor accentua durerile și inflamațiile provocate de artrită;
- Vor conferi un aspect nesănătos tenului, părului și unghiilor.
Acum ești informat, cunoști riscurile la care te supui dacă alegi să consumi alimente nesănătoase. Cunoști de asemenea și care este alternativa corectă. Dacă vei continua să te hrănești cu alimente junk, vei știi la ce să te aștepți!