Salată Nisa
Ingrediente:
- o salată mică
- un ardei roşu
- o roşie de mărime mijlocie
- un castravete mic
- o ceapă roşie sau una obişnuită
- 200 de grame de fasole verde congelată
- 1-2 cutii de ton
- măsline negre
- 2 ouă fierte
- opţional – cartofi în coajă, fileuri de sardele
- condimente
Mod de preparare:
1. Se spală salata, se usucă şi se toacă. Se spală legumele şi se taie cubuleţe.
2. Se ţine fasolea verde 5 minute în apă sărată la fiert, după care se scoate şi se ţine sub jet de apă.
3. Se adaugă legumele, salata şi condimentele şi se lasă pentru 5 minute.
4. Se amestecă uşor cu tonul scurs de zeamă, măslinele şi se decorează cu bucăţi de ou. Dacă nu te omori după gustul iute al cepei, o poţi ţine în apă fiartă împreună cu fasolea (după ce o tai felii).
Opţional se pot adăuga cartofi fierţi în coajă sau curăţaţi şi fileuri de sardele.