Mănâncă sănătos, cu un buget redus!
Toată lumea știe că, în ziua de azi, pentru a mânca sănătos, trebuie să cheltui destul de mulți bani. Din păcate, ce era odinioară normalitate, astăzi a devenit lux. Totuși, cu câteva strategii, poți economisi bani, fără să renunți la alimentația sănătoasă.
Fructe și legume congelate
Fructele și legumele sunt congelate aproape imediat după recoltare, acest lucru ajutând la păstrarea tuturor proprietăților intacte. De asemenea, sunt foarte ieftine și foarte ușor de gătit (la cuptor, înăbușite, piureuri).
Fii la curent cu ofertele și cupoanele de reduceri
Fii informat în permanență (urmărește ofertele de pe internet, ziare, reviste, TV, etc.) și astfel vei găsi alimentele tale preferate la prețuri reduse (majoritatea hipermarket-urilor au oferte săptămânale).
Cumpără de la producători
Nu numai că vei găsi o mare varietate de fructe, legume și cereale cultivate local, dar vei găsi, de asemenea, carne, produse lactate și ouă. Alimentele cumpărate de la producători sunt de multe ori mai ieftine, mai puțin prelucrate, mai aromate și ecologice.
Amenajează-ți o grădină
Dacă ai timp și spațiu, încearcă să te apuci de grădinărit. Nimic nu este mai sigur, decât un fruct sau o legumă plantată, îngrijită și culeasă de tine.
Cumpără vrac
Atunci când ai ocazia, cumpără alimentele vrac sau la pachete mari (alimente ce se pot păstra un timp îndelungat, paste, făină, oleaginoase, fructe uscate, etc.). Este bine de știut că, în unele cazuri, ambalajul produsului costă mai mult decât produsul.
Nu te baza pe brand-uri
De multe ori, avem tendința să cumpărăm alimente care au sigla unui brand important, deoarece avem impresia că sunt mai calitative. De fapt, au doar campanii de marketing foarte bune (și costisitoare).
Fă-ți listă pentru cumpărături
Nu te duce niciodată la cumpărături fără listă. Astfel, vei știi exact ce trebuie să cumperi și nu vei mai fi interesat de altceva. Pe lângă bani, vei economisi și timp.
Nu merge la cumpărături atunci când ți-e foame
Întotdeauna când mergi la cumpărături, asigură-te că nu-ți este foame. În acest fel, vei gândi cu creierul, nu cu stomacul, și vei face alegerile corecte.