Beneficiile spanacului pentru sănătate
Popeye adoră spanacul 🙂 Sper că și tu, pentru că este foarte bogat în fibre, vitamine și minerale!
Iată câteva dintre numeroasele beneficii oferite de consumul de spanac:
Benefic în dietă
O cană de spanac conține aproape 20% din necesarul zilnic de fibre alimentare, care ajută la digestie, previn constipația, mențin nivelul zahărului din sânge și combat supraalimentarea.
Luptă împotriva cancerului
Flavonoidele, fitonutrienți cu proprietăți anti-cancer, abundente în spanac, încetinesc diviziunea celulară în cazul cancerului de stomac și de piele. În plus, acestea oferă protecție și împotriva apariției cancerului de prostată.
Proprietăți antiinflamatoare
Neoxantina și violaxantina, prezente în cantități foarte mari în spanac, sunt substanțe care joacă un rol foarte important în reducerea inflamației.
Proprietăți antioxidante
Vitaminele C și E, beta-carotenul, manganul, zincul și seleniul sunt antioxidanți care luptă împotriva osteoporozei, aterosclerozei și hipertensiunii arteriale.
Reglează tensiunea arterială
Peptidele din spanac ajută la reglarea eficientă a tensiunii arteriale.
Protejează ochii
Luteina și zeaxantina protejează ochii de cataractă și degenerescență maculară.
Întărește imunitatea
O cană de spanac conține peste 337% din necesarul zilnic de vitamina A, care protejează și întărește membranele mucoase, căile respiratorii, urinare și intestinale și luptă împotriva infecțiilor.
Menține pielea sănătoasă
Cantitatea mare de vitamina A din spanac ajută la menținerea pielii sănătoase și hidratarea optimă a acesteia, luptând, în același timp, împotriva psoriazisului, acneei și chiar a ridurilor.
Menține oasele sănătoase
O cană de spanac fiert asigură peste 1000% din necesarul zilnic de vitamina K, esențială pentru menținerea oaselor sănătoase.
Îmbunătățește funcția sistemului nervos
Tot vitamina K, ajută la menținerea unui sistem nervos sănătos.