Arsuri stomacale? Scapă de ele în mod natural!
Procesul de reflux al acidului stomacal, cunoscut drept arsuri stomacale are loc atunci când acidul din stomac urcă în esofag din cauza sfincterului esofagian slăbit. Afecțiunea este caracterizată de disconfort toracic, senzația de arsură în stomac sau gât și ocazional, un gust neplăcut în gură.
Te-ai săturat să tot cumperi medicamente antiacid? Iată remediile naturale:
Carbohidrați complecși
Mănâncă pâine și cereale, care sunt sărace în grăsimi și bogate în carbohidrați complecși, recomandă doctorii de la clinica de Gastroenterologie Jackson Siegelbaum. Încearcă să eviți pâinea puternic procesată care este bogată în grăsimi și săracă din punct de vedere nutrițional. Consumă multe mese mici, deoarece digerarea unei mase copioase necesită foarte mult acid gastric. Asigură-te că mănânci mult orez, paste și pâine.
Legume / fructe
Evită fructele și legumele procesate sau alimentele cu un conținut ridicat de acid citric. Medicii recomandă merele, bananele și alte fructe proaspete. Merele sunt bogate în carbohidrați complecși și cercetătorii spun că acestea conțin substanțe chimice care ajută la întărirea mușchiului sfincter care cauzează refluxul de acid, iar bananele sunt antiacide naturale. Un alt sfat util este să iei 2 lingurițe de oțet de cidru de mere cu apă călduță zilnic; astfel vei preveni acumularea de acid gastric.
Produse lactate
Laptele, brânza și alte produse lactate sunt în mod natural bogate în calciu, un inhibitor natural al acidului gastric. Trebuie să alegi produsele degresate sau cu un nivel scăzut de grăsime, deoarece alimentele care au un conținut ridicat de grăsimi vor rămâne în stomac pentru o perioadă mai lungă decât cele degresate. Ar trebui să eviți, de asemenea, produsele de tip fast-food, deoarece multe dintre produsele gătite în aceste restaurante sunt foarte bogate în grăsime.