Baton „Snickers” homemade
Sunt foarte puțini oameni cărora nu le place Snickers-ul (eu nu-i cunosc 🙂 )
Totuși, acesta nu este tocmai sănătos și are un aport caloric foarte ridicat. De aceea, îți recomandăm să încerci ceva sănătos, preparat acasă.
Ingrediente (10 batoane):
Baton:
- 100 gr. unt de arahide natural
- 50 gr. pudră proteică (pe bază de cazeină) cu gust de ciocolată, vanilie sau alune
- 10 gr. cacao (5 gr. dacă utilizezi pudră proteică de ciocolată)
- 200 gr. iaurt slab
- 20 gr. alune crude zdrobite
Glazură:
- 80 gr. ciocolată neagră 85%
- 20 gr. ulei de nucă de cocos
- stevia sau alt îndulcitor natural
Mod de preparare:
Baton:
1. Se amestecă toate ingredientele. În funcție de pudra proteică utilizată, este posibil să fie necesar să adaugi mai mult sau mai puțin din anumite ingrediente.
2. Se împarte amestecul în 10 și se modelează fiecare parte.
Glazură:
1. Se rupe ciocolata în bucăți mici.
2. Se topește uleiul de nucă de cocos la foc mic.
3. Se adaugă bucăți mici de ciocolată în uleiul de cocos topit.
4. Se ia de pe foc în timp ce se amestecă.
5. Se introduce fiecare baton în glazură.
Informații nutriționale (1 baton fără glazură):
Energie: 95 kcal.
Proteine: 9,5 gr.
Glucide: 2 gr. (zahăr 1 gr.)
Lipide: 5,5 gr. (saturate 1 gr.)
Fibre: 1 gr.
Informații nutriționale (1 baton cu glazură):
Energie: 153 kcal.
Proteine: 10,2 gr.
Glucide: 3,5 gr. (zahăr 2 gr.)
Lipide: 11,3 gr. (saturate 5,3 gr. = de ulei de nucă de cocos = MCT = grăsimi bune)
Fibre: 1,7 gr.
Sursa: TheFitnessRecipes