Batoane de pește, la cuptor
Ai poftă de o gustare delicioasă, ușor de preparat și bogată în proteine? Încearcă batoanele de pește la cuptor!
Ingrediente (3 porții = +-9 buc.):
Batoane de pește:
- 350 gr. file de cod (sau alt pește), tăiat în formă de batoane
- puțină făină (de preferat, integrală)
- 1 ou, bătut
- puțin pesmet
- piper negru
- sare
Sos:
- 125 gr. iaurt degresat
- pătrunjel
- piper negru
- sare
Mod de preparare:
Batoane de pește:
1. Se pun făina și oul în 2 castroane separate, puțin adânci.
2. Într-un alt castron se pun pesmetul și condimentele.
3. Se trec batoanele de pește prin făină, prin ou, apoi prin pesmet.
4. Batoanele se pun pe o tavă acoperită cu o foaie de copt, unsă cu puțin ulei.
5. Se dă tava la cuptor, la 200°C, timp de 18-20 minute.
Sos:
Se amestecă toate ingredientele.
Informații nutriționale – batoane (1 porție = +-2 buc.):
Energie: 136 kcal.
Proteine: 22,5 gr.
Glucide: 4,8 gr. (zahăr 0,4 gr.)
Lipide: 3 gr. (saturate 0,7 gr.)
Fibre: 0,3 gr.
Informații nutriționale – sos (1 porție):
Energie: 13 kcal.
Proteine: 1,4 gr.
Glucide: 1,8 gr. (zahăr 1,6 gr.)
Lipide: 0 gr.
Fibre: 0 gr.
Sursa: TheFitnessRecipes