Alimente care reduc grăsimile din sânge
Atunci când alimentația este prea bogată în calorii, valorile trigliceridelor cresc și acest lucru determină apariția unor probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. Ca să previi acest lucru, trebuie să ai grijă la meniul zilnic. Iată ce să mănânci!
Trigliceridele sunt substanțe grase pe care corpul nostru le sintetizează atunci când mâncăm. Ele sunt extrase apoi din sânge și sunt stocate sub formă de țesuturi adipoase. Rolul lor este major, întrucât sunt principalele rezervoare de energie ale organismului. În general, nivelul trigliceridelor din sânge nu trebuie să fie mai mare de 150 mg/dl.
Mic-dejun:
- Brânză slabă de vaci și o felie de pâine integrală sau
- Lapte degresat cu un pumn mic de cereale integrale sau
- 2 felii de pâine prăjită integrală și 2 felii de șuncă slabă
Gustare:
- 2 prune sau
- o piersică sau
- o pară
Prânz:
- Pește la grătar cu salată verde sau
- Piept de pui fiert, fără pieliță, cu salată de varză
Gustare:
- 1 ceai verde sau
- 1 pahar cu suc proaspăt de portocale
Cină:
- 1 porție de fasole verde sau
- 1 porție de mazăre