Salată de pui
Încearcă o salată plină de uleiuri sănătoase!
Ingrediente (2 porții):
- 500 gr. piept de pui dezosat și fără piele
- salată verde
- salată roșie
- câteva frunze leurdă (opțional)
- 2-3 morcovi potriviți
- 50 gr. caju (sau alune)
- 3-4 linguri iaurt
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei de măsline
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Pentru marinată:
- 4 linguri ulei aromat cu usturoi
- 4 linguri sos soia
- zeama de la 1/2 lămâie
- piper
Mod de preparare:
1. Spălăm pieptul de pui și îl tăiem bucăți potrivite, ca pentru grătar.
2. Amestecăm toate ingredientele pentru marinată, așezăm puiul într-o pungă care se închide ermetic și turnăm sosul peste. Amestecăm puțin, pentru ca toate bucățile de carne să se acopere de sos și lăsăm o oră la frigider.
3. Prăjim puiul pe grătarul încins, până când se pătrunde, iar apoi lăsăm să se răcească. Carnea prăjită va lăsa un sos extraordinar, pe care l-am folosit în salata, împreună cu dressing-ul.
4. Morcovii îi tăiem bețigașe, puiul îl tăiem fâșii și le punem într-un bol încăpător.
5. Frunzele de salată, împreună cu leurda, spălate bine, le tăiem fășii și le adăugăm în vas.
6. Tocăm mărunt ardeiul și pătrunjelul, și le punem peste salată. Pe deasupra presărăm alunele caju.
7. Facem un dressing din iaurt, zeamă de lămâie, ulei de măsline, puțină sare și piper. Amestecăm o parte din el cu salata, iar restul îl păstrăm pentru decor.
8. Așezăm salata pe farfurii, deasupra presărăm câteva alune caju și restul de dressing.
Autor: Carmen Negoescu – Bucătăria Furnicuților