Sendviș à la Jamie Oliver
Iată un sendviș pe care îl recomand cu mult mult drag și pe care aș vrea să îl găsesc în meniurile cafenelelor. Perfect pentru o gustare ușoară și delicios de îți vine să te lingi pe degete.
Ingrediente:
- 1 vânătă mică
- 1 lingură ulei de măsline extra virgin
- 2 linguri maioneză
- 1 cățel de usturoi, pisat
- 2 felii de pâine
- 1 roșie de grădină, feliată
- brânză telemea, mărunțită
- frunze proaspete de busuioc
- piper negru proaspăt măcinat
- sare de mare
Mod de preparare:
1. Am prăjit feliile de vinete la cuptor, dar cu siguranță sunt foarte bune făcute și pe grătar.
2. Vânăta se taie în felii longitudinale. Eu nu am decojit vânăta, am tăiat numai puțin de la capete.
3. Se ung feliile de vinete cu uleiul de măsline și se dă tava la cuptor.
4. Când s-au rumenit se întorc pe partea cealaltă. Se scot din cuptor după ce s-au rumenit.
5. Se taie roșia în felii rotunde.
6. Se prăjesc feliile de pâine la prăjitor sau în cuptor.
7. Se amestecă maioneza cu usturoiul pisat și se ung feliile de pâine cu acest sos.
8. Se asamblează sendvișul: se adaugă feliile de vinete, de roșii, se presară brânza mărunțită, se adaugă busuiocul și se condimentează cu sare și piper.
Autor: Adina Ciocalau – Mitinitta.blogspot.com