Condimente pentru o sănătate de fier
Chiar dacă principala lor calitate este aceea de a da un gust bun mâncării, condimentele au și proprietăți curative. Iată în cazul căror afecțiuni îți pot fi de folos!
Ghimbirul domolește febra musculară
După un efort fizic prelungit, este inevitabil să nu-ți simți muchii sensibili și să te doară atunci când îi încordezi. Pentru a alunga această senzație este recomandat să consumi câte o linguriță de ghimbir proaspăt, zilnic. Ghimbirul conține mai mulți antioxidanți decât o cantitate similară de spanac, iar proprietățile lui antiinflamatoare vor reduce intensitatea durerilor. Poate fi consumat și de către cei care au artrită deoarece redă mobilitatea arterelor.
Scorțișoara scade colesterolul
Fie că presari puțin praf de scorțișoară peste cerealele de la micul dejun, în cafea sau în paharul cu lapte pe care-l consumi zilnic, acest condiment aduce numai beneficii pentru sănătatea ta. Scorțișoara conține fibre, calciu, fier și magneziu care vor contribui la scăderea nivelului de colesterol și de zahăr din sânge. Totodată, îmbunătățește memoria și crește puterea de concentrare.