Oțetul, remediu natural pentru o viață sănătoasă
Datorită substanțelor pe care le conține (minerale, vitamine, antioxidanți), oțetul nu ar trebui să lipsească din „farmacia“ casei, întrucât are numeroase beneficii asupra organismului.
Află cum îl poți folosi în funcție de problemele cu care te confrunți.
Eficient în caz de întinderi musculare
Dacă te dor muşchii, masează zonele afectate cu 4 linguri de oţet amestecate cu 50 de picături de ulei volatil de mentă. În cazul în care ai făcut o întindere musculară, amestecă 100 de grame de argilă lichidă cu 4 linguri cu oţet. Compoziţia se aplică pe locul afectat, o dată pe zi.
Cicatrizează rănile
În cazul în care te-ai lovit, şi locul s-a învineţit, pune pe zona afectată o compresă înmuiată în oţet cald. Circulaţia sângelui este stimulată şi inflamaţia este redusă. Dacă ai o rană deschisă, oţetul are rolul de a o dezinfecta, grăbind vindecarea.
Reglează ciclul menstrual
Poţi lua câte o lingură de oţet cu puţină miere amestecate într-un pahar cu apă dacă ai o menstruaţie abundentă. Totuşi, se recomandă consultul unui medic specialist, mai ales în cazul în care suferi de alte afecţiuni cronice.
Combate febra
O cană cu oţet se diluează în două căni cu apă, amestec în care înmoi o bucată de pânză. O storci şi îţi masezi cu ea braţele, picioarele şi trunchiul, apoi stai învelit, pentru a elimina răceala prin transpiraţie. Dacă ai febră mare, repetă procedeul din 15 în 15 minute.
Vrei să știi care este cel mai bun tip de oțet? Află sfatul fitoterapeutului!