Semnele care anunță accidentul vascular cerebral
Accidentul vascular cerebral (AVC) apare atunci când un vas de sânge care furnizează sânge creierului se sparge sau este blocat de un cheag sanguin, ceea ce duce la pierderea rapidă a funcțiilor organului afectat. Află care sunt semnele care anunță o astfel de problemă!
În general, o persoană obișnuită nu-și dă seama că este victima unui accident vascular cerebral, și nici nu știe ce măsuri să ia când constată că ceva neobișnuit i se întâmplă dintr-o dată.
Semnalele de alarmă sunt următoarele:
„Cade fața”– la propriu! Dacă musculatura uneia din jumătățile feței „cade”, dacă o parte a feței amorțește, sau dacă persoana nu poate zâmbi, trebuie dusă imediat la spital.
Slăbiciune în brațe. O persoană care suferă un accident vascular cerebral va simți slăbiciune într-unul sau în ambele brațe, astfel că nu va fi în stare să le ridice deasupra capului.
Dificultăți de vorbire. Vorbirea devine nearticulată – suferinzii nu pot răspunde corect la întrebări.
Lipsă de echilibru. Persoanele cu AVC au dificultăți în a-și coordona mișcările, în a se deplasa și a-și menține echilibrul.
Am facut acum 4 ani accident vascular cerebral pe partea dreapta,adevarat ati scris ,atunci cand m am trezit la 6 45 dimineata m am ridicat din pat si am cazut ,nu mai simteam mana,piciorul si fata mi se strambase pe partea dreapta,imediat m au dus la spital in circa 15 min,eu stau in Calimanesti si spitalul e in Valcea,nu mi au dat sperante,auzeam tot dar nu vorbeam,am 2 copii ,am luptat pt ei ,miraculos asa cum a spus si doctorii mi am revenit,am invatat sa merg din nou,sa vorbesc ,a fost greu dar familia ma ajutat ,acum dupa 4 ani am ramas cu arsuri mari pe toata partea dreapta,uneori mici depresi,fac tratament zilnic,estegreu ,am fost si la Tr Mures ,un spital bun ,doctorii buni aici mi au facut si RMN si mi sa spus ca mi sa absorbit Hematonul pe care mi lau descoperit cand mi au facut Tomograful la Valcea ,m am bucurat dar nu imi dau pace arsurile ,zi si noapte ,un sfat din partea dumneavoastra ar fi bun.
Elena S Nu suntem în măsură să vă dăm un sfat profesional, cel mai bine este să întrebați un medic de specialitate. Multă sănătate în continuare!