Pateu de linte roșie și cartof dulce
Pateul are un gust dulceag foarte bun. Cartoful dulce se poate înlocui și cu dovleac plăcintar. Se servește cu fâșii de legume crude sau pe pâine, alături de o salată.
Ingrediente:
- 1 cartof dulce (aprox. 500 g)
- 1 ceapă albă mare
- 1 morcov
- 1 bucată mică de țelină
- 1/2 cană linte roșie
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță curry dulce
- 1 linguriță curry iute
- 1/2 linguriță coriandru măcinat
- 5-6 căței usturoi
- 1-2 linguri fulgi drojdie inactivă
- sare după gust
- 2 linguri ulei presat la rece
- 2 căni apă
Mod de preparare:
1. Cartoful dulce se curăță de coajă, se taie cubulețe medii și se pune în tavă în cuptorul încălzit. Se coace până când este moale. Se amestecă de 2-3 ori cu o lingură pentru a se coace cât mai bine pe toate părțile.
2. Ceapa se taie mărunt și se pune la “călit” în puțină apă. Se adaugă apoi morcovul și țelina, se mai adaugă apa și se pune capacul pentru a se înăbuși.
3. După 5 minute se adaugă și lintea (înainte se spală bine) împreuna cu 2 căni de apă. Se lasă la foc mic, deoarece lintea roșie fierbe foarte repede. Mai adăugați apă dacă este nevoie. Este gata atunci când e moale.
4. Se lasă puțin la răcit, iar apoi se pune în robotul cu lama S, se adaugă și cartoful dulce copt, se pun condimentele și se procesează până sunt toate bine încorporate. Se gustă și se mai adaugă condimente în funcție de preferințe.
Sursa: Delicii Sănătoase