Prajitură cu nucă și dovleac
Această prăjitură e atât de delicioasă și de simplu de făcut, așa că trebuie neapărat să o încercați. Cantitatea este destul de mare, dar dacă doriți porție mai mică trebuie doar să puneți mai puțin din fiecare ingredient.
Ingrediente:
- 300 g nucă
- 1,1/2 dovleac copt
- 300 g curmale
- 1/2 linguriță nucșoară
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță ghimbir proaspăt ras
- 1/2 linguriță cardamom
- 2 linguri ulei cocos topit (opțional)
Mod de preparare:
1. Nuca se macină în robotul cu lama S, însă nu foarte fin.
2. Curmalele se mărunțesc cu cuțitul pentru a ușura munca robotului și se adaugă peste nucă. Se procesează aprox. 3 min. pentru a începe să se omogenizeze cele două.
3. Apoi se adaugă dovleacul, condimentele și uleiul de cocos și se amestecă 2-3 min. până totul este bine încorporat.
4. Se poate servi pe loc sau se păstrează în frigider, în pahare sau boluri pentru budincă.
Pentru cei care nu au un robot se pot descurca și fără. Se dă nuca prin mașina de măcinat (chiar dacă va ieși mai mărunt), se mărunțesc curmalele cât mai bine și apoi se amestecă toate ingredientele într-un bol.
Sursa: Delicii Sănătoase