Top 20 alimente anti-îmbătrânire
Vrei să trăiești sănătos, până la adânci bătrâneți?
Atunci, îți recomandăm să incluzi în dieta ta zilnică alimentele de mai jos.
Acestea vor ajuta organismul să lupte cu radicalii liberi, astfel, încetinind procesul de îmbătrânire.
Iată care sunt acele alimente:
- Afinele – conțin cantități foarte mari de antioxidanți, fibre, vitamine și minerale;
- Fisticul – este foarte nutritiv;
- Somonul sălbatic – conține acizi grași Omega-3;
- Proteina din zer – amidonul rezistent îmbunătățește metabolismul și protejează musculatura;
- Iaurtul grecesc – are mai puțină lactoză decât celelalte tipuri de iaurt;
- Cafeaua – ajută la prevenirea bolilor de inimă și diabetului (dacă este consumată fără zahăr sau creme);
- Barramundi – acest tip de biban este asemănător cu somonul dar este mai slab caloric;
- Ovăzul – conține foarte multe fibre alimentare; este recomandat consumul zilnic;
- Vinul roșu – este bogat în antioxidanți, precum resveratrolul, care protejează celulele din organism; acidul lactic îmbunătățește digestie;
- Spanacul – legumele cu frunze verzi conțin luteină, care luptă împotriva îmbătrânirii;
- Porumbul – distruge celulele canceroase;
- Cerealele integrale – ajută la arderea grăsimilor din organism și la scăderea nivelului de colesterol LDL;
- Scorțișoara – foarte bogată în antioxidanți; este recomandat consumul zilnic, după masă a unui sfert de linguriță;
- Ciocolata neagră – ajută la arderea grăsimilor, stimulează metabolismul, previne bolile de inimă;
- Curcuma – protejează celulele de cancer, îmbunătățește fluxul sanguin;
- Cartofii dulci – licopenul conținut ajută la protejarea pielii împotriva razelor UV;
- Cânepa – grăsimile sănătoase conținute ajută la menținerea pielii hidratate și tinere;
- Pepenele roșu – licopenul și beta-carotenul ajută la refacerea rapidă a celulelor deteriorate ale pielii, în urma expunerilor la soare;
- Ceaiul verde – îmbunătățește structura ADN-ului și mărește durata de viață a celulelor organismului;
- Păstrăvul curcubeu – conține acizi grași Omega-3 și ajută la arderea grăsimilor din organism.