Listă cu alimentele acide
Dacă vrei să fii sănătos, trebuie să consumi mai puține alimente acide decât alimente alcaline. Iată care sunt cele acide:
Puternic acide:
- alimentele integrale din grâu
- alimentele prăjite
- alune
- alune braziliene
- băuturi alcoolice
- bere
- brânză topită
- cacao
- carne de cerb
- carne de fazan
- carne de vită
- drojdie
- făină albă
- fructe de mare
- gem
- hamei
- homar
- iaurt îndulcit
- îndulcitorii artificiali
- înghețată
- jeleu
- malț
- mezeluri
- murături din comerț
- nuci
- orz
- oțet alb
- pâine
- paste albe
- păsări de curte
- sare de masă
- soia
- sucurile de fructe cu zahăr
- ulei de semințe de bumbac
- vin
- zahăr
- zahăr brun
Moderat acide:
- albușuri de ou
- alte legume în afară de cele alcaline
- arahide
- brânză de vaci
- cafea
- calamari
- carne de porc
- carne de pui
- carne de vițel
- cazeină
- fasole Garbanzo
- floricele de porumb
- fructoză
- ketchup
- lapte de soia
- măsline murate
- merișoare
- midii
- miere (pasteurizat)
- muștar
- nuci pecan
- nucșoară
- orez basmati
- paste integrale
- porumb
- produse de patiserie
- prune uscate
- rodie
- secară
- semințe de fistic
- slănină
- tărâțe de ovăz
- ulei de castan
- ulei de sâmburi de palmier
- untură
Slab acide:
- apa de la robinet
- brânză de soia
- brânză telemea
- carne de curcan
- carne de gâscă
- carne de miel
- carne de oaie
- carne de vânat
- ceai negru
- crustacee
- fasole (uscată)
- grâu
- griș
- hrișcă
- lapte
- orez alb
- oțet balsamic
- prune
- roșii
- tofu
- ulei de floarea soarelui
- ulei de migdale
- ulei de susan
- vanilie
Foarte slab acide:
- brânză de capră
- brânză de oaie
- carne de vânat
- curmale
- curry
- gelatină
- guava
- mei
- miere
- nucă de cocos
- nuci de pin
- organe
- oțet
- pește
- rață sălbatică
- rubarbă
- sirop de arțar
- smântână
- smochine
- ulei de canola
- ulei din semințe de dovleac
- ulei din semințe de struguri
- unt