Cum îți poți da seama că organismul tău e toxic
Toxinele au devenit o parte inevitabilă a vieții noastre de zi cu zi. Din ce în ce mai multe produse chimice sunt utilizate în scop comercial în alimentele pe care le consumăm, medicamentele pe care le luăm, dar și în produsele de îngrijire.
Studiile efectuate de cercetători americani au ajuns la concluzia că, până și copiii nenăscuți nu pot evita poluarea din orașele încărcate cu toxine. Ei au descoperit urme a peste 200 de substanțe chimice comerciale în cordoanele ombilicale ale bebelușilor la naștere. Este posibil să nu putem evita toxinele, dar știm de unde provin și cum să le reducem daunele asupra organismului.
Semne că ai multe toxine în corp
- Suferi de tulburări de somn, cum sunt insomnia și agitația;
- Te simți mereu epuizat;
- Ți se agravează problemelor inflamatorii, cum sunt artrita și astmul;
- Ai probleme cu digestia;
- Ai dezvoltat ulcer sau hemoroizi;
- Suferi de afecțiuni ale pielii: acnee, psoriazis, eczeme;
- Acuzi dureri articulare și musculare;
- Ai observat că simptomele sindrommului premenstrual s-au agravat.
Aceste semne sunt generale. Înainte de a presupune că organismul tău este toxic, discută cu medicul de familie.
Surse majore de toxine
Specialiștii spun că prima sursă de toxine o reprezintă mâncarea. Aceasta joacă un rol imens în detoxificarea corpului. Alimentele procesate sunt sursa cea mai comună de aditivi și substanțe chimice și ar trebui evitate cât mai mult posibil. În plus, și alimentele peste care s-au presărat pesticide sunt periculoase pentru organism.
O altă sursă de toxine se găsește în produsele de îngrijire personală. Produsele chimice se găsesc din abundență în șampon, geluri de duș, săpun, loțiune, pastă de dinți, creme de corp.
Și factorii te mediu ne pot îmbolnăvi, precum poluanții din fumatul pasiv, emisiile poluante de la vehicule, dar și produsele de curățare pe care le folosești pentru curățarea casei tale.