Alimente de post pentru o talie subțire
Profită de perioada postului pentru a te „reseta“ nu numai din punct de vedere psihic, ci şi fizic. Fiindcă alimentele permise acum sunt excelente pentru siluetă, bucură-te din plin de calitățile lor.
E timpul să pui pe masă numai alimente sănătoase: legume de sezon, verdețuri, cereale și fructe. Toate îți aduc din belșug principii active, iar aportul lor caloric e numai bun pentru o dietă gustoasă. Alege în cunoștință de cauză!
Liber la tocănițe, ciorbe și piureuri
Prepară mâncăruri cu broccoli, conopidă, ridichi și „verzituri delicioase“, ca salată, ceapă, usturoi… dar și cu dovlecei, morcovi, cartofi noi. Dă prioritate tocănițelor gustoase și piureurilor, pentru că ai toate ingredientele la îndemână! Fă o cură „de sezon“ cu ciorbă – de lobodă, de ștevie – asezonată cu pătrunjel, leuștean și acrită cu borș proaspăt, pentru a elimina din organism toxinele acumulate peste iarnă. Și nu uita că savuroasele mâncăruri cu urzică îți reîncarcă bateriile și te ajută să încapi din nou în blugii de anul trecut!
Combină legumele cu verdețurile crude
Consumă, pe cât posibil, combinații de legume crude: morcovi rași amestecați cu varză roșie sau albă, salată de ridichi negre rase, salată de ceapă verde și ridichi roșii…
Încearcă și combinații cu care ești poate mai puțin obișnuit: salată de păpădie (frunzele se recoltează înainte să apară puful pe plantă), de untișor, de leurdă. Folosește ulei de măsline, zeamă de lămâie, condimente și ierburi aromate pentru a asezona salatele preferate. Un strop de maioneză de post, câteva stafide sau măsline, câteva nuci zdrobite, o jumătate de avocado tăiat bucățele și stropit cu lămâie sau o mână de semințe de susan adaugă un plus de savoare.
Experimentează!
Nu te sfii să încerci amestecuri inedite: salată verde cu bucăți de mango sau căpșuni, asezonată cu oțet balsamic și ulei de măsline, salată libaneză Tabouleh, cu pătrunjel…
Salate haioase pe culori
Atunci când prepari mâncarea, joacă-te cu tonurile colorate: dovlecel ras, bobițe fierte de mazăre și untișor – pentru a obține o combinație verde, sau sfeclă fiartă, ceapă roșie și ridichi roșii – pentru combinația roșie. De asemenea, adaugă în salate paste colorate natural.