Batoane de cereale (Granola)
Aceste batoane de cereale sunt foarte delicioase și mult mai hrănitoare decât multe dintre batoanele granola din comerț. Rețeta o poți modifica după preferințele tale, de ex. poți înlocui nucile cu alune de pădure, poți adăuga și alte mirodenii, etc.
Ingrediente (12 batoane):
- 80 g fulgi integrali de ovăz
- 60 g fulgi expandați de grâu și orz
- 60 g făină integrală de grâu
- 1 g scorțișoară măcinată
- 1 ou bătut
- 60 ml sos de mere
- 60 ml miere
- 40 g zahăr brun
- 30 ml ulei vegetal
- 30 g semințe de floarea soarelui, nesărate
- 30 g nuci, tocate
- 200 g amestec de fructe uscate, tocate
Mod de preparare:
1. Se preîncălzește cuptorul la 165 °C. Într-o tavă (pătrată, aprox. 20 cm.) se așază o folie de aluminiu sau hârtie de copt și se unge cu puțin ulei.
2. Într-un castron mare se amestecă cerealele, făina și scorțișoara. Se adaugă oul, sosul de mere, mierea, zahărul și uleiul și se amestecă bine. Se adaugă semințele de floarea soarelui, nucile și fructele uscate și se amestecă din nou.
3. Se așază amestecul, uniform, în tavă.
4. Se introduce tava în cuptor și se lasă 30 min. sau până când amestecul se rumenește ușor pe margini.
5. Se taie în forme dreptunghiulare (sau pătrate) și se pun în frigider, după care se pot consuma ca orice baton de cereale.
Informații nutriționale (1 baton):
Energie: 197 kcal.
Proteine: 4,1 g
Glucide: 33,4 g
Lipide: 6,6 g
Fibre: 2,3 g
Sursa: allrecipes