Batoane proteice cu mere și scorțișoară
- 3 mere (340 g)
- 50 g pudră proteică
- 340 g iaurt grecesc slab
- 3 ouă
- scorțișoară
Eu am folosit pudră proteică din cazeină micelară, dar se poate folosi și cea din zer, de preferat concentrat decât izolat. Izolatul are un conținut mai mare de proteine, dar batoanele vor fi prea uscate.
Mod de preparare:
1. Încălzește cuptorul la 180°C.
2. Descojește merele și taie-le cubulețe.
3. Amestecă-le cu scorțișoara.
4. Pune merele, pentru câteva minute, într-o tigaie încinsă, la foc mediu.
5. Pune toate ingredientele într-un bol mare și amestecă-le.
6. Pe o tavă așază hârtie de copt, inclusiv pe părțile laterale.
7. Pune amestecul în tavă și pune-o în cuptor, la 180°C.
8. Scoate tava, lasă să se răcească, apoi taie 10 batoane dreptunghiulare.
9. Le poți păstra 3 zile în frigider.
Informații nutriționale/baton:
Energie: 82 kcal.
Proteine: 11 g
Carbohidrați: 5 g (zahăr 5 g)
Grăsimi: 2 g (saturate 0,5 g)
Fibre: 0,8 g
Sursa: TheFitnessRecipes