Beneficiile castraveților asupra sănătății
Castraveții sunt unele dintre cele mai bune alimente care combat căldura, oferind un efect de răcire corpului. Aceștia sunt originari din nordul Indiei și se clasează pe locul al 4-lea în topul celor mai cultivate legume din lume.
Castravetele este unul dintre alimentele cu o densitate calorică mică, fiind una dintre cele mai sănătoase opțiuni pentru gustare. În plus, conține multe substanțe nutritive cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, vitaminele A, B1, B6, B9, C, D și K.
Iată principalele beneficii ale consumului de castraveți:
- Hidratează organismul (conțin 96% apă)
- Îmbunătățește digestia
- Ține sub control tensiunea arterială
- Menține sănătatea dinților și gingiilor
- Menține sănătatea inimii
- Menține organismul tânăr
- Luptă împotriva cancerului
- Luptă împotriva diabetului
- Tratează artrita
- Tratează durerile de cap
- Elimină pietrele la rinichi