Beneficiile ceaiului verde
Timp de câteva milenii, diferite popoare, în special cele asiatice, au utilizat ceaiul verde pentru beneficiile pe care acesta le oferă. Așadar, prin proprietățile sale, ceaiul verde este de neînlocuit în meniul nostru zilnic, fiind mult mai benefic decât ceaiul negru, ale cărui frunze sunt supuse procesului de oxidare.
Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care ni le oferă această băutură miraculoasă:
– Este bogat în antioxidanți, mai ales în vitamina E care încetinește procesul de îmbătrânire;
– De peste 4000 ani, chinezii și japonezii folosesc ceaiul verde pentru tratarea durerilor de cap, a depresiei și a indigestiei;
– Tratează și previne cancerul, inhibă creșterea anumitor celule canceroase;
– Reduce riscul de apariție al accidentului vascular cerebral;
– Diminuează efectele bolilor Alzheimer și Parkinson;
– Este utilizat în tratamentul poliartritei reumatoide și a bolilor cardiovasculare;
– Reduce riscul apariției bolilor de inimă și atacurile de cord;
– Crește metabolismul și suprimă pofta de mâncare;
– Polifenolii conținuți de ceaiul verde produc termogeneză și ajută la arderea caloriilor;
– Reduce nivelul colesterolului rău și îmbunătățește raportul dintre LDL și HDL;
– Crește oxidarea grăsimilor;
– Ajută la menținerea unor niveluri scăzute de zahăr în sânge;
– Crește de 5 ori capacitatea de apărare a organismului;
– Ajută la prevenirea cariilor dentare prin uciderea bacteriilor care cauzează placa dentară;
– Este puternic detoxifiant – distruge bacteriile care pot provoca intoxicații alimentare și toxinele produse de aceste bacterii.
Așadar, consumă cu încredere 1-3 căni de ceai verde neîndulcit pe zi. Pentru gust poți adăuga puțină mentă și lămâie (aceasta va crește foarte mult capacitatea de absorbție a antioxidanților în organism). Este recomandat consumul ceaiului verde în prima parte a zilei, deoarece conține cofeină.