Beneficiile consumului de nuci pentru sănătate
Nucile reprezintă o sursă importantă de proteine vegetale, conținând în același timp și foarte multe vitamine și minerale necesare bunei funcționări a organismului.
Iată de ce trebuie să mănânci nuci cât mai des posibil (de recomandat, zilnic):
Scad tensiunea arterială
Datorită nivelului ridicat de acizi grași Omega-3 conținuți, nucile sunt foarte benefice pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Doar câteva nuci pe zi pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale.
Scad nivelul colesterolului
Tot acizii grași Omega-3 (dar și fibrele alimentare) sunt responsabili și cu scăderea nivelului de colesterol LDL.
Previn apariția cancerului
Conform studiilor pe subiecți umani, s-a constatat că doar câteva nuci pe zi reduc semnificativ riscul de cancer de prostată, în timp ce conform studiilor pe animale s-au constatat rezultate similare cu privire la riscul de cancer mamar.
Previn apariția calculilor biliari
Studii recent au demonstrat că prin consumul zilnic de nuci se previne apariția pietrelor biliare.
Mențin sănătatea creierului
De asemenea, acizii grași Omega-3 sunt foarte benefici pentru creier, consumul de nuci ajutând la îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive generale.
Mențin sănătatea sistemului digestiv
Deoarece nucile sunt foarte bogate în fibre alimentare, ele reprezintă o modalitate foarte bună prin care îți poți menține sistemul digestiv sănătos, asigurându-ți în același timp și proteine, față de produse din carne și lapte.
Mențin sănătatea sistemului osos
Unul dintre acizii grași esențiali din nuci, acidul alfa-linoleic, ajută la menținerea oaselor puternice și sănătoase, în același timp prevenind inflamațiile.
Mențin sănătatea părului
Seleniul, zincul, biotina și acizii grași esențiali din nuci ajută la menținerea părului sănătos, puternic și strălucitor.
Îmbunătățesc calitatea somnului
Melatonina care se găsește în nuci îți oferă un somn foarte odihnitor.
Ajută în slăbire, în menținerea greutății și previn obezitatea
Chiar dacă nucile sunt bogate în calorii datorită conținutului ridicat de grăsimi, aceste grăsimi ajută, de fapt, la arderea țesutului adipos din organism și la metabolizarea grăsimilor ingerate.