Berea, bună pentru mușchi?
Veste bună pentru toți iubitorii de bere, consumul acesteia poate face, de fapt, mușchii mai puternici! Însă, acest lucru este posibil doar dacă accepți provocarea de a bea 154 litri pe zi.
Un studiu recent realizat de oamenii de știință japonezi de la Universitatea din Tokushima a arătat că ingredientul numit flavonoid, găsit în bere și cunoscut sub numele de 8-prenylnarigenin (8-PN), limitează semnificativ atrofia musculară la șoarecii de laborator debilitați. Șoarecii cărora le-au fost date flavonoide au pierdut un minim de 10% din masa musculară în comparație cu alți șoareci cărora nu le-a fost administrat nimic.
Nu fugi însă la magazin pentru acel six-pack încă! Pentru a vedea efectele acestui studiu pe un corp uman, subiecții ar trebui să bea aproximativ 154 halbe de bere, lucru care ar duce în primul rând la o intoxicație cu alcool și o moarte iminentă.
Într-un sens mai practic, oamenii de știință sunt acum în căutarea de modalități alternative de a obține doza zilnică necesară pentru beneficiile musculare de construire a 8-PN, fără efecte secundare, cum ar fi otrăvirea prin alcool. Acest lucru ar putea însemna un progres imens pentru persoanele în vârstă care suferă de pierderi musculare severe, prevenind mușchii astronauților de la atrofiere în timp ce se află în spațiu și chiar pentru pacienții ce suferă de paralizie.
În timp ce berea nu este băutură ideală pentru un stil de viață activ și sănătos, din cauza conținutului său caloric ridicat, aceasta oferă însă și alte beneficii de sănătate. Berea neagră în special, conține mai mulți antioxidanți, vitamine și minerale, care s-au dovedit eficiente în păstrarea bolilor de inimă la distanță.