Biscotti săraţi cu seminţe
Ingrediente:
- 300 gr. făină integrală (care avea și semințe de in)
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță drojdie uscată
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 ceșcuță amestec de semințe
- 2 lingurițe rozmarin uscat
- 150 ml. apă (cantitatea de apă variază, depinde de tipul de făină integrală pe care îl aveți, sau dacă faceți mix de făină albă și făină integrală)
Mod de preparare:
1. Am încins cuptorul la temperatura 200°C.
2. Am amestecat făina cu sarea și drojdia uscată, apoi amestecul de semințe, acele de rozmarin uscat (puteți pune orice alt condiment vă iese în cale și vă place).
3. Am amestecat din nou făina, am făcut o gropiță în mijlocul ei, după care am turnat apa amestecată cu uleiul de măsline și am obținut o biluță de aluat pe care am lăsat-o să se odihnească pentru 15 minute, am împărțit aluatul în 2 bucăți, cam de mărimea unei mingi de tenis.
4. Fiecare mingiuță de aluat am transformat-o într-un sul lung cam de 20 cm., am pus sulurile de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și le-am dat la cuptor pentru 30 de minute.
5. Am tăiat fiecare sul în feliuțe și am așezat feliuțele din nou în tavă, în acest moment interiorul este încă moale și foarte umed.
6. Reducem temperatura cuptorului la 165°C, dăm feliuțele la cuptor din nou pentru circa 40-50 de minute, având grijă să le întoarcem pe cealaltă parte din 15 în 15 minute pentru a se coace bine pe ambele părți. Biscuiții trebuie să se usuce bine, și să se întărească considerabil.
7. Îi lăsăm să se răcească complet, după care ne putem apuca de ronțăit. Îi putem servi alături de un iaurt sau chiar în loc de crutoane la supe 🙂
Autor: Andreea Juganaru – Andreea’s Chinese food