Biscuiți „Oreo” homemade
Ai poftă de biscuiți Oreo? Atunci, prepară-i acasă!
Sunt mult mai sănătoși, mai bogați în proteine și fibre.
Ingrediente (15 biscuiți):
Biscuiți:
- 40 gr. făină de cocos
- 250 gr. albușuri de ou
- 10 gr. praf de copt
- 40 gr. făină de ovăz
- 40 gr. ciocolată neagră 85% (topită)
- 40 gr. pudră de cacao
- 40 gr. pudră proteică cu aromă de vanilie (pe bază de cazeină)
- stevia sau alt îndulcitor natural
Cremă:
- 10 gr. făină de cocos
- 40 gr. pudră proteică cu aromă de vanilie (pe bază de cazeină)
- 140 gr. apă
Mod de preparare:
1. Se încălzește cuptorul la 180°C;
2. Se amestecă, într-un castron, toate ingredientele pentru biscuiți;
3. Se întinde aluatul pe o hârtie de copt până când ajunge la grosimea de 0,5 cm.;
4. Se decupează 30 de părți (cam de mărimea unui biscuit „Oreo”) și se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt;
5. Se introduce tava în cuptor pentru 25 minute la 180°C;
6. Se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească;
7. Se amestecă într-un castron toate ingredientele pentru cremă;
8. Se pune crema peste un biscuit, după care se acoperă cu altul.
Informații nutriționale (1 biscuit):
Energie: 65 kcal.
Proteine: 7,5 gr.
Glucide: 4 gr. (zahăr 0,4 gr.)
Lipide: 2,5 gr. (saturate 1,4 gr.)
Fibre: 3,6 gr.
Notă: un asemenea biscuit este de aprox. 2 ori mai mare decât unul Oreo.
Sursa: TheFitnessRecipes