Cartofi copți, cu rozmarin (Jamie Oliver)
„Acești delicioși cartofi copți sunt crocanți la exterior și moi și pufoși în interior” – Jamie Oliver
Ingrediente (6 porții):
- 1 kg. cartofi
- 1 lingură ulei de măsline
- sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat
- 2 crenguțe rozmarin, frunze alese și zdrobite
Mod de preparare:
1. Se spală cartofii și se fierb pe jumătate la foc mic (până când exteriorul devine puțin moale). După aceea, se scurg, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se rulează printr-o linguriță cu sare de mare, puțin piper negru și rozmarin.
2. Se încălzește cuptorul la 220°C. Se pun cartofii într-o tavă și se dau la cuptor pentru 25 min., până când devin aurii.
Informații nutriționale (o porție):
Energie: 142 kcal.
Proteine: 3 gr.
Glucide: 24,8 gr.
Lipide: 3 gr.
Sursa: Jamie Oliver