Ce alimente trebuie să am, în permanență, în casă?
Vrei să-ți îmbunătățești dieta alimentară?
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este aprovizionarea.
Iată alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din cămară / frigider niciodată:
1. Făinoase integrale: făină, spaghete și cereale (ovăz, grău, secară, orez, etc.);
2. Legume proaspete și conservate: roșii, ardei, castraveți, rădăcinoase, varză, salată verde, conopidă, broccoli, ceapă, usturoi;
3. Fructe proaspete, congelate, deshidratate, compoturi naturale și magiun: mere, prune, banane, citrice, fructe de pădure, stafide, smochine, etc.;
4. Grăsimi sănătoase: oleaginoase crude (nuci, alune, migdale, etc.), semințe crude (dovleac, floarea-soarelui, susan, in, etc.), unt de arahide natural, măsline naturale și ulei de măsline extra-virgin, avocado, conserve de ton;
5. Proteine vegetale: leguminoase (fasole, linte, năut, etc.);
6. Proteine animale: ouă, urdă, iaurt de capră, piept de pui / curcan, pește;
7. Condimente: sare de mare, piper boabe, boia de ardei, cimbru, busuioc, oregano, rozmarin, frunze de dafin, boabe de muștar, scorțișoară, ghimbir, cuișoare;
8. Băuturi / lichide: miere, ceaiuri din plante, oțet de mere, pastă de tomate, suc de roșii, borș.