Cele mai bune ceaiuri de iarnă care ajută la slăbire
Când e frig, bei multe ceaiuri, dar dacă ştii şi ce plante să alegi, le poţi transforma în adevăraţi aliaţi ai siluetei! Iată topul celor 3 ceaiuri, care te vor ajuta să slăbeşti uşor şi sănătos.
Vremea rece te îndeamnă să faci „rezerve” ca să nu-ţi fie frig, aşa că mănânci preparate mai bogate în grăsimi, proteine şi glucide. Şi asta se vede în doar câteva săptămâni pe abdomen, pe coapse şi, mai ales, pe… cântar. Ce te-ar putea ajuta să-ţi recapeţi silueta? Ceaiurile de iarnă, cu proprietăţile lor sănătoase, te vor ajuta să scapi de câteva kilograme în două săptămâni. Pe lângă faptul că-ţi vor subţia silueta, acestea te vor ajuta să faci faţă bolilor de sezon şi să-ţi întăreşti imunitatea. Atenţie însă, trebuie să le bei fără zahăr!
Ceaiul de portocale cu scorțișoară, pentru glicemie
Îţi miroase deja a iarnă când te gândeşti la portocale şi la scorţişoară. Portocalele elimină excesul de apă din ţesutul adipos şi îţi stimulează digestia. Scorţişoara reglează nivelul zahărului din sânge şi activitatea pancreasului. Combinate, cele două ingrediente te împiedică să ronţăi tot timpul, dându-ţi senzaţia de saţietate. Adaugi în apă clocotită 3-4 felii de portocală, cu tot cu coajă. La final presari puţină scorţişoară.
Pont! Acest ceai are efect antiseptic şi analgezic atunci când te doare în gât sau când ai bronşită.
Ceaiul de urzică și ananas elimină apa în exces
Urzica şi ananasul se combină foarte bine pentru că amândouă au aceleaşi proprietăţi importante pentru siluetă. Cea mai importantă este efectul lor diuretic, prin care se elimină apa din ţesutul adipos. A doua calitate a lor este faptul că inhibă senzaţia de foame. Aşa că poţi înlocui orice gustare cu un ceai exotic. Prepari un ceai obişnuit de urzică, în care adaugi 30 ml suc proaspăt de ananas.
Pont! Ananasul şi urzica au efect antiinflamator, de aceea un ceai călduţ îţi va ameliora durerea în gât sau pe cea reumatică.
Ceaiul de ghimbir cu măr te scapă de grăsimi
Ghimbirul şi mărul stimulează circulaţia sângelui şi stimulează metabolismul. Aceste două proprietăţi le fac să se combine într-un ceai care, dacă este consumat cald, arde caloriile. Căldura face ca substanţele active din ambele ingrediente să ajungă mai repede în organism şi să declanşeze „atacul” asupra grăsimilor.
Pont! Este indicat şi când ai febră, te simţi obosit sau îţi e greaţă. Are efect antitermic, revigorant şi calmant stomacal.