Celulita
Celulita este o inflamaţie a ţesutului celular adipos subcutanat, peste care se suprapune şi depozitarea în celulele acestuia a unei cantităţi importante de lipide. Este frecventă la femeile de vârstă mijlocie, mai rar la tinere, şi nu este prezentă obligatoriu la femeile grase. Cauzele sunt multiple: eliminarea insuficientă din organism a produşilor de metabolism intern şi a toxinelor şi, în consecinţă, acumularea acestora în ţesutul conjunctiv; disfuncţiile hepatice, în special cele de ordin metabolic; tulburările de resorbţie şi de eliminare intestinală; sedentarismul.
Pielea de pe anumite regiuni ale corpului(fese, coapse, burtă) este brăzdată de vergeturi roz şi albe şi se acoperă de găurele mici, asemănătoare cu acelea din cojile de portocale. Aceasta datorită, probabil depunerii de grăsimi, lichide şi toxine în structura pielii, acolo unde aceasta devine mai rece(tulburări de circulaţie).
De origine genetică, hormonală, sau din cauza lipsei de mişcare, a stresului sau a unor greşeli de alimentaţie, celulita poate fi prevenită şi îndepărtată prin activarea circulaţiei sângelui, regim alimentar corespunzător şi mai ales, prin mişcare.
Combaterea celulitei cu ajutorul unor produse naturiste
Activarea circulaţiei sângelui se poate face prin masajul zonelor afectate de celulită şi aplicarea pe acestea a unor alifii de castanet sălbatice, iederă şi cofeină, prin mai multă mişcare şi printr-un regim alimentar adecvat, compus din legume şi fructe crude, din consumarea a 3 litri de ceaiuri de plante pe zi şi din evitarea grăsimilor, conservelor, băuturilor alcoolice şi a cafelei.
Reţetă naturistă:
Se prepară o pomadă din următoarele ingrediente: 30ml suc de struguri, 25g unt, 10g ceară de albine. Se topesc ceara şi untul într-un vas emailat, se adaugă sucul de struguri, se amestecă şi se lasă să fiarbă până ce preparatul capătă consistenţa unei alifii. Unguentul se masează cald, în limita suportabilului în profunzimea epidermei, pe locurile atinse de celulită. Rezultatele nu se vor lăsa aşteptate.