Consumă migdale pentru a reduce pofta de mâncare
Senzație de foame între mese? Lasă batonul de ciocolată deoparte și ia în schimb un pumn de migdale. Acestea sunt perfecte pentru orice masă sau ca și un simplu snack.
Migdalele sunt pline de substanțe nutritive, cum ar fi proteine și „grăsimi bune”, însă calitățile nutritive ale acestora sunt adesea uitate sau ignorate. Așa că ia un pumn de migdale și continuă să citești 😉
Migdalele sunt într-adevăr bogate în grăsimi, dar studiile recente au arătat că, în loc de a favoriza tendința de îngrășare, ele te pot ajuta, de fapt să îți menții greutatea. Acest lucru se datorează faptului că migdalele sunt un aliment dens din punct de vedere nutritiv, 28 gr. migdale având 167 de calorii, 6 gr. de proteine, pentru a te ajuta la construcția sau menținerea masei musculare și 3,1 gr. de fibre pentru a menține tractul digestiv sănătos. Această sumă cuprinde, de asemenea, aproape 10 gr. de grăsimi mononesaturate și 3,1 gr. de grăsimi polinesaturate – ambele, grăsimi bune de care organismul tău are nevoie. Același pumn de migdale este, de asemenea, o sursă abundentă de antioxidanți, vitamina E, fier, magneziu și potasiu.
BONUS: Studiile recente au arătat că migdalele pot scădea colesterolul LDL („rău”).
După ce ai consumat migdale, ar trebui să te simți sătul și să nu mai poftești la biscuiții aceia cu ciocolată sau la chipsurile de pe raft. Totuși, consumul de migdale în exces nu este recomandat, din cauza caloriilor pe care acestea le aduc dietei tale. Limitează consumul de migdale la una sau două porții pe zi și asigură-te că tai de pe listă grăsimile „rele” (cum ar fi cele din unt sau margarină).