Cum îți poți îmbunătăți circulația sanguină
Fie că afară e frig, fie nu, îți simți mai tot timpul mâinile și picioarele reci. Acesta este un semn că sângele ajunge mai greu la extremitățile corpului. Însă, din fericire, neplăcerea cu care te confrunți poate fi ținută sub control.
Proasta circulația a sângelui este însoțită adesea de simptome precum mâini și picioare reci, dureri de cap, amorțeală a membrelor și vindecarea foarte lentă a rănilor. Netratată, această problemă poate fi un factor de risc în declanșarea infarctului, a atacului cerebral sau a aterosclerozei (depuneri de grăsime pe pereții interiori ai vaselor de sânge).
Cauze
Dacă te confrunți cu proasta circulație a sângelui, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să depistezi cauza. În unele situații, circulația sanguină deficitară este moștenită genetic, însă, de obicei, factorii cei mai comuni sunt fumatul, stilul de viață sedentar și obezitatea. Aceștia duc în timp la îngustarea arterelor, lucru care nu mai permite vaselor sanguine să transporte suficient sânge bogat în oxigen către toate organele vitale.
Ce suplimente poți lua?
Magneziul este indicat în această problemă, fiindcă ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, îmbunătăţește capacitatea mentală, ameliorează amorțelile și crampele de la nivelul membrelor, prevenind apariţia aterosclerozei şi a infarctului miocardic. Așadar, discută cu medicul tău pentru a-ți stabili doza optimă de magneziu pe zi.
La fel de eficiente sunt și suplimentele care conțin acizi grași Omega-3, fiindcă stimulează circulația sângelui către extremități, mențin în limite normale nivelul colesterolului, scad inflamațiile din corp și reduc durerile articulare ori musculare.
Rolul masajului terapeutic
O metodă eficientă de stimulare a circulației sanguine este masajul terapeutic. Efectuată cu regularitate, această procedură medicală folosită încă din antichitate previne apariția venelor varicoase (vase dilatate și dureroase) de la nivelul picioarelor. În plus, masajul contribuie la buna funcționare a sistemului limfatic, care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.