Cum să arzi calorii și după antrenament
Probabil, știi că în timpul practicării antrenamentelor metabolismul lucrează mai repede, dar la sfârșitul antrenamentului, revine la limitele normale.
Dar, ce ai spune dacă metabolismul ar lucra la fel de repede, timp de 48 de ore de la terminarea antrenamentului?
Iată ce trebuie să faci pentru a obține efectul „Afterburn”:
Antrenament HIIT (High-Intensity Interval Training)
Este un antrenament de interval de mare intensitate, cunoscut și sub numele de „antrenament milităresc de slăbire” și presupune executarea exercițiilor într-un mod foarte intens, datorită combinației dintre acestea, pauzelor mici sau inexistente și repetărilor puține. De ex., se execută 3 exerciții, de 3 ori, în circuit, fără pauză: Burpee, Mountain Climber, Sărituri Jacks. În prima rundă se execută 10 rep./fiecare exercițiu, în a 2-a, 15 rep., iar în a 3-a, 20 rep. Apoi, se sare coarda timp de 3 min., se face pauză de 1 min. și se face alt circuit (cu alte 3 exerciții).
Antrenament Tabata
Se bazează pe ședințe de câte 20 sec. de mișcare intensă, în care trebuie să depui efort maxim, urmate de 10 sec. de odihnă. Cele două etape se repetă de 8 ori. De ex.: 20 sec. x Fandări cu săritură, 10 sec. pauză, 20 sec. x Sprint pe loc, 10 sec. pauză, etc.
Exerciții calistenice
Sunt o formă de mișcări simple, executate doar cu greutatea propriului corp, factorul de rezistență fiind gravitația. Corpul nostru este capabil să execute o mulțime de astfel de exerciții, cum ar fi: genuflexiuni, fandări, flotări, aplecări, tracțiuni, rotiri, sărituri, etc. Pentru a avea rezultate excelente, toate exercițiile calistenice trebuie să fie executate într-o formă strictă, cu mișcări controlate. Acest fapt va încuraja mușchii solicitați să-și păstreze forma ideală atât în timpul antrenamentului, cât și în viața de zi cu zi.