Efectele secundare ale scorțișoarei
Este posibil să știi care sunt beneficiile consumului de scorțișoară, dar știi și care sunt efectele sale secundare?
Identificare
Cassia este o plantă care arată și are gust de scorţişoară şi poate fi găsită pe unele rafturi ale magazinelor. Cassia conține cantități mai mari de cumarină decât scorțișoara, aceasta fiind responsabilă pentru unele dintre reacțiile adverse enumerate mai jos.
Iritarea pielii
Uleiul esențial de scorțișoară nu trebuie aplicat direct pe piele. Cantități mici de ulei diluat pot fi utilizate în băuturi răcoritoare și în lupta împotriva infecțiilor.
Iritații la nivelul stomacului
Persoanele care au probleme la sistemul digestiv, cum ar fi ulcerul sau sindromul de colon iritabil, ar trebui să fie atente cu, consumul de scorțișoară. Cantități mai mari de 1/2 linguriţe pot irita mucoasa stomacului.
Creșterea frecvenței cardiace
Dacă se consumă cantităţi mari de scorţişoară, va crește frecvenţa bătăilor inimii, care ar putea fi periculoasă pentru cei cu boli de inimă.
Contracţii uterine
În special, femeile gravide trebuie să evite consumul de scorţişoară.
Subţierea sângelui
Scorţişoara poate avea proprietăţi anti-coagulare și poate provoca subțierea sângelui. Scorţişoara nu ar trebui să fie consumată înainte de intervenții chirurgicale, în timpul menstruației sau în orice situație în care se poate produce o sângerare.
Probleme la rinichi și ficat
Persoanelor cu probleme la rinichi sau ficat sau celor care iau medicamente, le este recomandat să nu consume scorţişoară.
Zahărul din sânge
Oamenii care iau medicamente pentru a regla nivelul de zahăr din sânge ar trebui să fie atenți atunci când consumă scorțișoară, deoarece aceasta are un efect puternic asupra glicemiei.
Antibiotice
Scorțișoara este un antibiotic puternic, dar discută cu medicul tău de familie înainte de a consuma scorțișoară dacă iei antibiotice pe bază de prescripție medicală, deoarece poate schimba modul în care acestea acționează asupra organismului.