Friptură grecească de miel
Grecii sunt renumiți pentru bucatele lor delicioase, așadar îți recomandăm să încerci rețeta lor de miel pentru masa de Paște.
Timp de preparare: îndelungat.
Complexitate: ușor.
Ingrediente (4-6 porții):
- 2 kg carne de miel
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 lingurițe sare de mare
- 4 căței de usturoi
- 12 fire de oregano
- 375 ml supă de pui / legume
- 125 ml vin alb sec
- 2 cepe roșii
- 2 lămâi
- 2 cutii cu roșii în suc propriu
- 175 g măsline kalamata
Mod de preparare:
1. Spală carnea și așaz-o într-o tavă adâncă. Toarnă uleiul deasupra, presară sarea de mare și cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire crestează bucățile de carne. Pune în fiecare crestătură câte o jumătate de cățel de usturoi și oregano.
2. Toarnă deasupra supa de pui (sau de legume ori apă) și vinul. Acoperă cu un capac (sau folie ori hârtie de copt umezită în prealabil) și dă la cuptor pentru o oră (la 180°C).
3. Scoate din cuptor, așază în tavă cepele roșii, lămâile tăiate în sferturi și roșiile în suc propriu. Presară de jur împrejul cărnii de miel măslinele.
4. Acoperă din nou și mai dă o oră la cuptor. Îndepărtează capacul și mai lasă jumătate de oră în cuptor să se rumenească bucățile de carne. După ce ai scos tava din cuptor, lasă friptura să stea un sfert de oră înainte de a o servi invitaților.
Sursa: Yahoo News