Horchata, băutura delicioasă de orez
Știu că sună ciudat la nume, dar este o răcoritoare străveche de origine spaniolă, mai bine zis un lapte din orez cu scorțișoară. Gustul este total delicios, asemănător cu gustul orezului cu lapte și scorțișoară.
Ingrediente:
- 6 linguri făină de orez*
- 1 linguri scorțișoară praf
- 1 vârf cuțit scorțișoară și nucșoară (opțional)
- ½ cană zahăr brun, sau miere, după gust
- 4 căni apă
*Făina de orez se poate obține de la magazinele naturiste mai dotate sau se poate măcina în cantități mici într-o râșniță de cafea.
Mod de preparare:
1. Toate ingredientele se dau prin blender, la viteză normală.
2. Se va mai adăuga apă, scorțișoară sau zahăr/miere după preferință.
3. Totul se strecoară cu atenție, folosindu-se o pungă specială pe care o puteți achiziționa de aici și se poate consuma imediat sau se va păstra la frigider pentru câteva zile, în sticle din material ceramic sau plastic, dacă nu este altă posibilitate.
Sticla sau ceramica va păstra mai delicat aroma dar și calitatea produsului. Se știe că plasticul la temperaturi mai ridicate sau coborâte, se “topește și varsă” din compoziția chimicalelor în conținutul recipientului, în cazul nostru laptele. Părerea de mai sus a fost atestată în special pe recipientele de plastic care conțin apă îmbuteliată cât și sucuri răcoritoare.
Sursa: Ligia Pop