Înghețată cu zmeură, cu înveliș „magic” de ciocolată
Cauți o alternativă sănătoasă pentru înghețata clasică, cu topping de ciocolată? Ei bine, ai găsit-o și, pe deasupra, este și slabă caloric (are cu 75% mai puține calorii decât o înghețată clasică, din comerț)!
Ingrediente (3 porții mari):
- 450 gr. iaurt
- 300 gr. zmeură
- îndulcitor (am folosit 3 linguri praf de stevia)
- 15 gr. ulei de nucă de cocos
- 75 gr. ciocolată neagră (+ 70% cacao)
Mod de preparare:
1. Se amestecă iaurtul, zmeura și îndulcitorul.
2. Amestecul obținut se pune în congelator, timp de 2 ore.
3. Se topește ciocolata în ulei de nucă de cocos, într-o tigaie la foc mic sau în cuptorul cu microunde și se amestecă bine compoziția finală.
4. Se pune 1/3 din înghețată într-un bol și se toarnă peste aceasta, 1/3 din sosul de ciocolată.
5. Ciocolata se va întări imediat și va deveni crocantă.
Informații nutriționale (o porție):
Energie: 281 kcal.
Proteine: 8 gr.
Glucide: 33 gr. (zaharuri din zmeură 32 gr.)
Lipide: 13 gr. (saturate 9 gr. = de ulei de nucă de cocos = MCT = grăsimi bune)
Fibre: 7,5 gr.
Sursa: TheFitnessRecipes