Învață să prepari apă vitaminizată, 100% naturală!
Te-ai gândit vreodată să prepari acasă apă vitaminizată? Este foarte ușor de făcut! Sigur, se găsește și în comerț, dar nu se poate compara cu cea făcută de tine, deoarece cea din comerț are arome artificiale, coloranți, conservanți, etc.
Iată câteva din beneficiile apei vitaminizate:
- vei bea mai multă apă decât de obicei
- reduce consumul de băuturi care conțin zahăr
- pe lângă hidratare, îi vei oferi corpului vitamine, minerale, fibre și antioxidanți
- aroma și gustul sunt foarte plăcute
- atractivă pentru copii
Mod de preparare:
1. Taie fructele (bine coapte) pe care le dorești, cu excepția bananelor (1-2 cești).
2. Rupe câteva frunze de mentă/busuoic/rozmarin (2-3 linguri).
3. Pune toate ingredientele de mai sus într-un borcan cu filet (opțional: împreună cu un vârf de cuțit de sare).
4. Utilizează zdrobitorul sau lingura de lemn pentru a zdrobi ușor fructele, astfel se vor elibera mai bine vitaminele/enzimele în apă.
5. Adaugă apă curată (1 litru).
6. Înfiletează capacul borcanului și lasă-l peste noapte (minimum 3-4 ore), în frigider.
7. Se bea ziua următoare, dar nu mai târziu de 48 ore. De asemenea, se consumă și fructele.
Exemple de combinații de fructe (poți experimenta foarte mult):
- citrice
- fructe de pădure
- castravete + lămâie
- ghimbir + lămâie
- căpșuni + lime
- mere + scorțișoară
- ananas + pepene roșu