Listă cu alimentele alcaline
Dacă vrei să fii sănătos, trebuie să consumi mai multe alimente alcaline decât alimente acide. Iată care sunt cele alcaline:
Puternic alcaline:
- Alge
- Ananas
- Apă minerală
- Cartofi dulci
- Ceapă
- Chlorella
- Curmale japoneze
- Lămâie
- Lime
- Linte
- Mandarină
- Pepene roșu
- Piersică
- Rădăcină de lotus
- Sare de mare
- Semințe de dovleac
- Spirulină
- Sucuri proaspete de legume
- Zmeură
Moderat alcaline:
- Andivă
- Ardei roșu
- Broccoli
- Caisă
- Caju
- Castane
- Ceai din plante
- Citrice
- Condimente
- Fasole (verde proaspătă)
- Flori comestibile
- Fructul pasiunii
- Ghimbir (proaspete)
- Gulie
- Kiwi
- Mango
- Mazăre
- Măsline
- Melasă
- Mere
- Morcovi
- Muștar verde
- Nap
- Păpădie
- Păstârnac
- Pătrunjel
- Pepene galben
- Piper
- Plante cu frunze verzi
- Porumb dulce
- Roșcovă
- Sparanghel
- Usturoi
Slab alcaline:
- Anghinare
- Ardei gras
- Avocado
- Cartof
- Ceai verde
- Cireșe
- Ciuperci
- Conopidă
- Dovleac
- Drojdie nutritivă
- Gălbenuș de ou
- Ginseng
- Ierburi
- “Lapte” de migdale
- “Lapte” de soia
- Mere acre
- Miere crudă
- Migdale
- Mure
- Murături de casă
- Năsturel
- Oțet de mere
- Oțet de orez brun
- Ouă de prepeliță
- Papaya
- Pară
- Praz
- Ridiche
- Semințe de susan
- Ulei de ficat de cod
- Ulei de luminița-nopții
- Varză
- Vânătă
Foarte slab alcaline:
- Arpagic
- Banană
- Cafea boabe
- Castravete
- Căpșună
- Ceai de ghimbir
- Coacăz
- Coriandru
- Ghee
- Gegume fermentate
- Hrean
- Lapte de capră
- Orez brun
- Ouă de rață
- Ovăz
- Pâine cu germeni
- Pâine fără gluten / drojdie
- Portocale
- Quinoa
- Salată verde
- Semințe de floarea-soarelui
- Semințe germinate
- Semințe de in
- Sfeclă roșie
- Spanac
- Stafide
- Struguri
- Tahân
- Țelină
- Ulei de avocado
- Ulei de cocos
- Ulei de in
- Ulei de măsline
- Ulei de cânepă
- Varză de Bruxelles