„Maioneză” de avocado
Făcând excepție de la culoarea verzuie, gustul acestui preparat seamănă mult cu cel al maionezei originale. Doar ca nu are ou 🙂 Poate fi folosită cu succes pentru a înlocui maioneza de ou sau pur și simplu ca sos pentru legume.
Eu am servit cu tulpină de țelină, fâșiuțe de ardei, semințe de floarea soarelui aromate cu usturoi și oregano și pâine multicereale. Este un preparat delicios, iar țelina îl completează minunat!
Ingrediente:
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță rasă muștar
- sare
- ulei de floarea soarelui presat la rece
Mod de preparare:
1. Avocado se scobește de miez, se pasează la robot până rezulta o pastă omogenă.
2. Se adaugă zeama de lămâie, sarea și muștarul și se mixează.
3. Se adaugă ulei puțin câte puțin, ca și în cazul maionezei clasice, până rezultă o textură spumoasă și asemănătoare maionezei.