Meatza (Pizza cu crustă de carne)
Vrei să-ți impresionezi invitații cu un meniu deosebit? Încearcă meatza, cu siguranță îi vei da gata!
Ingrediente (4 porții):
Bază:
- 500 gr. carne de vită slabă, tocată
- 1 ou
- piper negru
- sare
- opțional: boia de ardei iute
Topping:
- sos de roșii
- condimente pentru pizza / paste
- 1/2 ceapă
- 1 ardei gras (1/2 verde, 1/2 galben)
- 125 gr. ciuperci
- 125 gr. mozzarella
Mod de preparare:
1. Într-un bol, se adaugă carnea, oul, piperul și sarea și se amestecă bine.
2. Într-un vas termorezistent se pune hârtie de copt, pe care se așază amestecul obținut.
3. Tava se pune în cuptorul preîncălzit (+ -180°C) timp de 20-30 min., până când amestecul capătă culoarea maro închis.
4. Se lasă să se răcească timp de 10 minute.
5. Se acoperă cu ardei gras, ceapă, ciuperci și mozzarella și se pune iarăși în cuptor, timp de 15-20 min., la aceeași temperatură.
Informații nutriționale (1 porție):
Energie: 260 kcal.
Proteine: 37 gr.
Glucide: 6 gr. (zahăr 5,5 gr.)
Lipide: 9,5 gr. (saturate 2,9 gr.)
Fibre: 1,5 gr.
Sursa: TheFitnessRecipes