Negrese proteice
Ingrediente (12 negrese/6 porții):
- 250 gr. brânză de vaci
- 200 gr. albușuri de ou, bătute (~4-5 ouă)
- 1 gălbenuș de ou
- 25 gr. pudră de migdale
- 20 gr. pudră de cacao
- 75 gr. pudră proteică (gust de ciocolată)
- condimente: scorțișoară, chilli (opțional)
În funcție de textura dorită, se poate utiliza doar zer sau doar cazeină. Zerul va da o textură mai uscată iar cazeina o textură mai umedă. Gustul depinde în mare parte de marca de pudră proteică folosită.
Mod de preparare:
1. Se preîncălzește cuptorul la 180°C.
2. Se amestecă toate ingredientele.
3. Se pune amestecul într-o tavă, unsă cu puțin ulei.
4. Se pune tava în cuptor și se lasă 20-25 min.
5. Se lasă să se răcească și se taie în 12 bucăți.
Informații nutriționale/porție:
Energie: 141 kcal.
Proteine: 23 gr.
Carbohidrați: 2,6 gr. (zahăr 1,7 gr.)
Grăsimi: 4,2 gr. (saturate 1,1 gr.)
Fibre: 1,6 gr.
Sursa: TheFitnessRecipes