Orez cu lămâie (Jamie Oliver)
Întotdeauna am vrut să știu cum bucătarii din India și Thailanda fac orezul atât de gustos. Aceasta este o rețetă foarte bună pentru a-i da viață orezului, dar nu te opri aici. Poți adăuga turmeric, puțină boia de ardei iute sau poți adăuga câteva nuci prăjite alături de câteva ouă. Poți încerca orice îți place.
Ingrediente (4 porții):
- 455 gr. orez basmati
- 5 linguri ulei vegetal
- 2 linguri semințe de muștar
- 2 lingurițe urad dhal (bobițe de mazăre uscate)
- 1 mână de frunze de curry
- 2 lămâi (coaja și sucul)
- 1 legătură coriandru proaspăt, tocat
- sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
1. Se pune orezul în apa clocotită și se fierbe timp de 10 minute, după care se scurge.
2. Se încinge uleiul într-o tigaie mică, la foc mediu. Se adaugă semințele de muștar și de mazăre, frunzele de curry și fâșii de coajă de lămâie. Se lasă timp de 1 minut, până când bobițele de mazăre și coaja de lămâie devin ușor colorate.
3. Se adaugă orezul într-un castron și se toarnă peste el amestecul din tigaie, sucul de lămâie și coriandrul tocat. Se condimentează după gust.
Informații nutriționale (o porție):
Energie: 555 kcal.
Proteine: 22 gr.
Glucide: 83,4 gr.
Lipide: 19,7 gr.
Sursa: Jamie Oliver