Orez cu lămâie și mentă
Un orez delicios, foarte light, sățios, merge de minune ca garnitură pentru pește. Lămâia dă un gust deosebit și deși nu mă dau în vânt după orez, aș mai fi mâncat o porție!
Ingrediente (6 porții):
- 1 1/2 cană de orez
- câteva boabe muștar
- piper
- coaja și sucul de la o lămâie
- 3-4 frunze mentă
- 4 linguri susan
- 2-3 frunze dafin
- 6-7 linguri ulei
Mod de preparare:
1. Se fierbe orezul în apă cu sare, se clătește, se scurge.
2. Se încinge uleiul și se pun la călit muștarul, piperul, coaja de lămâie, frunzele de mentă, de dafin, susanul. Se amestecă cu orezul, se adaugă și sucul de lămâie.
3. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor 20 minute.
Autor: Elena Sandor – Eileen Cuisine