Pericolele gumei de mestecat
Inițial, guma de mestecat a fost făcută din sevă de copac. Din păcate, acum este plină de ingrediente nocive și substanțe chimice.
Guma de mestecat din zilele noastre este, în general, cel mai toxic produs destinat consumului uman.
Gumele de mestecat sunt fabricate din patru componente majore: cauciuc sintetic, plastic, zahăr, coloranți. Ele sunt fabricate din polimeri sintetici, cum ar fi cauciucul butadien stirenic și acetatul de vinil. Produsul final este compus din 60% zahăr, 20% sirop de porumb, și 20% materiale gumate.
De obicei, oamenii nu înghit guma de mestecat, așadar nu acordă o intenție prea mare ingredientelor acesteia, presupunând că nu sunt motive de îngrijorare. De fapt, aceste ingrediente intră în fluxul sanguin mai repede și în concentrații mult mai mari decât cele din alimentele obișnuite, deoarece sunt absorbite direct prin pereții gurii, nefăcând obiectul procesului normal de digestie.
Ingredientele periculoase din gumele de mestecat:
- Arome artificiale și „naturale”
- Bază de gumă
- Sorbitol
- Maltitol
- Manitol
- Xilitol
- Acacia
- Acesulfam de Potasiu
- Aspartam
- BHT
- Fosfat de Calciu
- Ceară de Candelilla
- Stearat de Sodiu
- Dioxid de Titan
Acestea sunt adesea asociate cu: alergiile, dereglările hormonale, tulburările hepatice, bolile intestinale și ale ficatului, tulburările hepato-biliare, tulburările tubului digestiv, tulburările nervoase și cresterea nivelului de colesterol, tumorile și cancerul.